Huisbrouwerij De 3 Vaten

welkom     historiek     reeds voorbij     bieren     waar drinken/kopen     bierdegustaties     contact     nuttige links


 

De passie voor het bier wordt ook graag doorgegeven aan andere zodat zij met nog meer liefde kunnen genieten van een heerlijk glas bier. Net als moeder aan tafel de kinderen zegt “je moet eerst proeven voordat je weet of je iets lust” moet je ook eerst bier proeven voordat je kan zeggen “dit is mijn lievelingsbier” of “ik lust GEEN bier”

Daarom staat Huisbrouwerij De 3 Vaten ook klaar om op locatie bierdegustaties te geven. Voor aan het brouwen te beginnen heeft Werner reeds een kleine duizend Belgische bieren geproefd en ingedeeld als zoet, zuur, bitter, kruidig, dorstlesser, degustatie enz. Uit dit gamma wordt nu geput om verschillende degustaties samen te stellen aangepast aan het doelpubliek.  

Degustaties zijn geen braspartijen. De bieren worden geschonken in proefglaasjes van 15 cl en naargelang de duur van degustatie en de wens van de klant worden 4 tot 8 bieren geschonken. Indien mogelijk worden de bieren verdekt ingeschonken zodat pas na het proeven geweten is welk het geschonken bier was.

Bij elke degustatie is er een stukje biergeschiedenis, brouwproces en proeftechnieken. Naargelang het thema het één  al wat verder uitgediept dan het ander.

Basis degustatie : “rondje België”

Deze degustatie bevat van alles een beetje zonder te diep in te gaan op detail.  Door specifieke selectie van de bieren zullen zowel Waalse als Vlaamse bieren aanbod komen. Van elke soort vergisting;  Laag, Hoog, Gemengd en spontaan komt een bier aanbod. Van elke in bier voorkomende hoofdsmaak; zoet, zuur, bitter en fruitig/kruidig komt een bier aanbod.  Van elke hoofdkleur; blond, amber, bruin, zwart.

Basis degustatie : “smaken in bier”

Deze degustatie gaat vooral in op de smaken door de eeuwen heen waarbij wordt toegespitst op de geschiedenis van het brouwen, de beschikbare middelen en de daardoor ontstane smaken.  De smaken in de huidige Belgische bieren al dan niet met een historische  dan wel commerciële achter grond.  En in de uitgebreide versie ook een facet van smaakevolutie indien je een bier laat verouderen.

Geestrijke degustatie. Staat een label borg voor kwaliteit ?.

Deze degustatie behandeld abdijbieren – erkende abdijbieren – trappist-bieren. Wat is het verschil in deze benamingen/labels. Wat is het verschil in smaak. Ze behandeld natuurlijk een stukje geschiedenis over het ontstaan van de geproefde abdij/brouwerij bieren.  Ook hier komen  de verschillende smaken aanbod.

Naast deze brede degustaties kunnen ook specifieke degustaties besproken worden.

-          Bepaalde biertypes (bv 6 pilsen naast elkaar, 6 tarwebieren, 6 geuzes,  6 saisons…)         

-          De Wereld in het bier - Bier in de Wereld

-          Specifiek trappistenbieren

-          Specifiek bieren van 1 of meerdere brouwerijen

-          Spontane bieren

-          Enz.

Kosten

Onderstaande zijn richtprijzen om een idee te krijgen wat zo een proeverij uw zou kunnen kosten.

-          Basis degustatie tot 10 personen 150 € inclusief 5 bieren

-          Per bijkomende bierdrinkende deelnemer 7,5 € p.p

-          Extra reisvergoeding van 0,30€ per km indien verder dan 50 km

 

Aangezien het in bepaalde zalen enkel toegelaten is bieren van de lokale drankhandelaar te gebruiken moet het luikje bier afzonderlijk besproken worden.

In dat geval komt een basis degustatie op 100 €  plus evt. de extra reisvergoeding. De bieren worden dan lokaal verrekend met de zaalhouder.

Kosten voor bedrijven (teambuilding – bedrijfsactiviteit) op aanvraag.

Speciale prijs voor Zythos afdelingen op aanvraag.

Alle bijkomende inlichtingen via Contact formulier

 

   

last updated: 01/05/17