Huisbrouwerij De 3 Vaten

welkom     historiek     reeds voorbij     bieren     waar drinken/kopen     bierdegustaties     contact     nuttige links


 

Om het nieuwe jaar 2014 heerlijk te starten willen we klinken met een nieuw aperitiefbier

Deze nieuwe creatie is de drank waarmee we de Belgische Cava drinkers (en dat zijn er veel) misschien toch tot bierpruver kunnen omvormen. Deze nieuwe Bierpruver wordt gedronken uit een fluitvormig cavaglas. Een flesje kan mooi over 2 glazen gedeeld worden zonder gist. Niets geÔnformeerde gasten zullen denken dat ze een sprankelende Cava aangeboden krijgen.

 

Bierpruver Dubbel Bruin zal vast in assortiment blijven maar de voorraad is momenteel uitgeput. 

 

Bierpruver Winter, vanwege te veel werk met de Bierpurver tripel en de Bremser is de Bierpruver winter er niet gekomen dit jaar. Met het 20ste Kerstbierfestival in het verschiet misschien een extra motivatie om hem terug te brouwen.

 

6 mei 2011 was het eindelijk zover. Het recept van Malle Wies is lichtjes aangepast in hopgift en gebruikte gist gebrouwen. Om zoon Wies niet in de problemen te laten komen zal dit bier gecommercialiseerd worden als 'Bierpruver Tripel' een verwijzing naar de spotnaam van de inwoners van Ekeren: de Bierpruvers. Het standbeeldje van de Bierpruver heeft hier nu niet meer een Aker met brouwwater vast maar een glas Tripel dat hem zeker zal smaken. Bestellingen kunnen doorgeven worden via mail adres op contactscherm. Info van drankenhallen die dit bier in assortiment nemen zal vermeld worden hier op de site.

Inmiddels is ook het 2de bier officieel gebrouwen. Het is een variant geworden op Brechts blond extra bitter. Daar waar de origineler versie hier thuis dry-hopping had ondergaan, heeft de officiŽle variant enkel late-hopping bekomen. Iets minder "extra" dus maar des al niet te min wederom geslaagd. Het grootste deel van dit brouwsel zal als Jinobier worden geŽtiketteerd en verkocht (zie uw eigen bier).

Niet Malle Wies maar uiteindelijk een variant op Lente Mayke is op 7 oktober 2010 gebrouwen in de ketels van Brouwerij Boelens te Belsele. Het heeft de naam Bremserbier gekregen omdat het gebrouwen is voor het Bremserorgelcomite te Ekeren.

 meer info over het orgel en het orgelcomitť vindt u op http://bremserlaurentius.wordpress.com/

 

In de 3vaten huisbrouwerij zelf worden tot op heden enkel proefbrouwsels gebrouwen die enkel ter plaatse geproefd kunnen worden zolang de voorraad strekt en enkel op afspraak.

Deze bieren dragen meestal een aan de brouwerij / brouwer of een van diens kinderen gerelateerde naam

Malle Wies Tripel

Lente Mayke

Noors wit kriekje (tarwe bier met echte kriek)

Noors rood witje (tarwe bier gemengd met Kriekelambiek De Cam)

Brechts Blond Bitter - Brechts Blond extra Bitter

Black Joost

Krieke Annemieke - Krieke Annemieke extra - Krieke Annemieke op eik gerijpt

3 Vaten Mariage De Cam

Witte Wekke - Dobbele witte Wekke

Heraut

Winteravond

Bourgogne

  

last updated: 01/05/17